Vlasserswoning

Beschrijving

Kortrijksestraat nr. 96. Voormalige vlasserswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Vervangt vermoedelijk een ouder volume cf. primitief plan (ca. 1835). Enkelhuis met bakstenen lijstgevel verfraaid door het gebruik van arduin voor o.m. de lateien, doorgetrokken onderdorpels, plint en aanzet- en sluitstenen (diamantkoppen) van de ontlastingsbogen. Rechthoekige muuropeningen met deel

Vlashandelaarswoning

Kortrijksestraat 96 (Kuurne)
Voormalige vlasserswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Vervangt vermoedelijk een ouder volume, zie primitief plan (circa 1835). Bakstenen lijstgevel verfraaid door het gebruik van arduin voor onder meer de lateien, doorgetrokken onderdorpels, plint en aanzet- en sluitstenen (diamantkoppen) van de ontlastingsbogen.