Hoekhuis In Sint-Franciscus

Geografisch pakket Sint-Truiden

Beschrijving

De bescherming als monument betreft het huis In Sint-Franciscus, gelegen op de hoek van de Luikerstraat met de Minderbroedersstraat. Het gebouw dateert uit 1653, maar onderging een gevelwijziging in neoclassicistische stijl op het einde van de 19de eeuw.

In Sint-Franciscus is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als 17de-eeuws hoekhuis (1635) met gecementeerde gevelordonnantie in neoclassicistische stijl uit het einde van de 19de eeuw. Hierbij is het aan te bevelen om het gedeelte van het pand, gelegen langs de Minderbroedersstraat, bij het geheel te betrekken.

Huis In Sint-Franciscus

Luikerstraat 43, Minderbroedersstraat 46 (Sint-Truiden)
Genaamd naar de eerste vestiging van de minderbroeders van circa 1220 in de stad, op deze plaats. Hoekhuis, dat oorspronkelijk één geheel vormde met nummer 48 van de Minderbroedersstraat, gedateerd 1653.