Hof ter Scheure

Beschrijving

Processiestraat nr. 28. "Hof ter Scheure", teruggaand tot de tweede helft van de 18de eeuw, twee parallelle volumes op de plaats van het huidige boerenhuis en de schuur zijn weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Hoeve aangeduid op het primitief kadasterplan (ca. 1830) als een woonhuis met aangebouwde stal aan de noordzijde van het erf. Parallelle schuur ten zuiden.

Is de omvattende vaststelling van

Landgebouwen van Hof ter Scheure

Processiestraat 28 (Tielt)
Schuur en bakhuisje van Hof ter Scheure, een hoeve teruggaand tot de tweede helft van de 18de eeuw. In 1863 wordt de grote schuur gebouwd, op de plaats van een ouder exemplaar. Begraasd erf met bakstenen hoevegebouwen onder overkragende zadeldaken, boomgaard aan de noordoostzijde. Boerenhuis van zeven traveeën met stalgedeelte onder zelfde nok. Noordelijke bijgebouwen onder schilddak en zadeldak, respectievelijk garage en stal. Bakhuis met ovenhuisje. Aan de zuidzijde van het erf een hoge schuur.