Straat Predikherenstraat
Locatie Predikherenstraat 21 (Brugge)

Predikherenstraat 21, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) uit de 16de eeuw. Verankerde en beschilderde, bakstenen trapgevel (9 treden + topstuk) op latere onderbouw met bekleding van gesinterde baksteen en groot puivenster van 1937 naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge).

Beschrijving

Nr. 21. Diephuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen) uit XVI. Verankerde en beschilderde, bakstenen trapgevel (9 tr. + topstuk) op latere onderbouw met bekleding van gesinterde baksteen en groot puivenster van 1937 n.o.v. architect L. Viérin (Brugge). Geprofileerde schouderboogdeur van arduin uit ca. XVIII b-c. Bovenverd. geleed door Brugse trav., type I met gepro