Hoeve De Burg

Beschrijving

Nr. 2. Zg. "De Burg", oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, L-vormige opstelling van gebouwen rondom grotendeels begraasd erf met vaalt; woonhuis op terp; oprit gemarkeerd door vierkante, bakstenen hekpijlers op sokkel. Ten Z.: rest van van een met wilgen omzoomde omwalling, waarbinnen zich vroeger het voormalig kasteel "De Burch(t)" bevond. L.g. volgens A. Sanderus gesticht in XII en

Hoeve De Burg

Burgdreef 2 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, L-vormige opstelling van gebouwen rondom grotendeels begraasd erf met vaalt; woonhuis op terp; oprit gemarkeerd door vierkante, bakstenen hekpijlers op sokkel. Ten noorden van erf, boerenhuis van vijf traveeën + twee traveeën en links opkamer en één bouwlaag, onder gebogen zadeldak gedateerd 1829 door middel van muurankers in voorgevel. Losstaand stalgebouw in het verlengde van boerenhuis. Ten oosten, 19de-eeuwse dwarsschuur onder gebogen zadeldak. Ten noorden van boerenhuis, bakhuisje.