't Kapelhof

Beschrijving

Kortrijksestraat nr. 499. Hoeve "'t Kapelhof". In oorsprong 18de-eeuwse hoeve met losstaande bestanddelen, waarvan het woonhuis al staat aangeduid op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778). De benaming is wellicht afgeleid van het kapelletje (cf. z.nr.) aan de verharde inrit naar de hoeve. In het begin van de 19de eeuw is

't Kapelhof

Kortrijksestraat 499 (Oostkamp)
In oorsprong 18de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen, waarvan het woonhuis al staat aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778. Bakstenen gebouwen onder licht overkragende, pannen zadeldaken, rondom een erf geschikt en met het woonhuis gericht naar de oprit. Enkele jaren vóór 1912 is achter het woonhuis een bakhuis opgetrokken en is de bestaande schuur uitgebreid.