Postgebouw

Beschrijving

Kortrijkstraat nr. 42. Voormalig postgebouw, gebouwd in 1909 ter vervanging van het postgebouw in de Tramstraat in opdracht van het Ministerie van Spoorwegen, Posterijen en Telegrafen dat een groot 19de-eeuws pand laat afbreken. Het ontwerp is van stadsbouwmeester Gustaaf Hoste. Het gebouw wordt in gebruik genomen in 1911. In 1999-2000 verbouwd tot bankkantoor door archite

Postgebouw

Kortrijkstraat 42 (Tielt)
Voormalig postgebouw, gebouwd in 1909 ter vervanging van het postgebouw in de Tramstraat in opdracht van het Ministerie van Spoorwegen, Posterijen en Telegrafen dat een groot 19de-eeuws pand laat afbreken. Het ontwerp is van stadsbouwmeester Gustaaf Hoste. Het gebouw wordt in gebruik genomen in 1911. In 1999-2000 verbouwd tot bankkantoor door architectenbureau Buro II (Roeselare). Breedhuis in neo-Vlaamse renaissancestijl van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Typerend kleurrijk materiaalgebruik van baksteen met veelvuldig gebruik van natuursteen. Linkertravee met korfbogig deurtje waarboven tweelicht bekroond door natuurstenen gevelsteen met postemblemen (jachthoorn en posttas) onder druiplijstje.