Winkelhuis

Winkelhuis

Koning Albertstraat 4 (Zedelgem)
Op de hoek met de Kloosterstraat opgetrokken circa 1932 door de familie Vantomme. Beeldbepalend volume met opvallende, als toren uitgewerkte hoektravee en aansluitend, laag bijgebouw aan de Kloosterstraat. Verankerde, oranje baksteenbouw onder schilddak (mechanische pannen). De gevels aan de Koning Albertstraat en de hoektravee met geometrisch versierde cementbepleistering boven een plint in imitatie natuursteen. Vooruitgeplaatste ingangstravee onder schilddak (eternietleien) bekroond met pinnen. Driezijdige erker met balkon in de linkertravee. Rechthoekige muuropeningen met gecementeerde omlijstingen onder mijterboog en versierd met geometrische motieven, bewaard schrijnwerk. Eenvoudige gevel aan de Kloosterstraat met rechthoekige vensters onder lateien.