Hoeve De Woestijne

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 11. Z.g. .De Woestijne". Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwl. onder zadeldaken rondom onverhard rechth. erf; r., cirkelvormig bakstenen looppad van vroegere .paardenmanege". Ten N.W., rest van omwalling achter het boerenhuis. Ten N.W., woonhuis met zes trav. + twee r.opkamertrav. onder doorlopend zadeldak (mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten m

Hoeve De Woestijne

Stavelestraat 11 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom onverhard rechthoekig erf. Ten noordwesten, woonhuis met zes traveeën en rechts twee opkamertraveeën onder doorlopend zadeldak, uit het tweede-derde kwart van de 19de eeuw. Ten zuidwesten, bakstenen stalvleugel uit dezelfde periode.