Arbeidershuis

Beschrijving

Brildam nr. 2. Arbeidershuis ca. 1867 gebouwd door K. Denys ("Nouvelle construction: huis ende plaets" cf. kadastergegevens). Oorspronkelijk deel uitmakend van een reeks samen met nrs. 4-6 (nu vernieuwd parement). Drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerd parement met schijnvoegen, wellicht van iets latere datum. Licht getoogde muur

Arbeidershuis

Brildam 2 (Torhout)
Brildam nr. 2. Arbeidershuis ca. 1867 gebouwd door K. Denys ("<italic>Nouvelle construction: huis ende plaets</italic>" cf. kadastergegevens). Oorspronkelijk deel uitmakend van een reeks samen met nrs. 4-6 (nu vernieuwd parement). Drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerd parement met schijnvoegen, wellicht van iets latere datum. Licht getoogde muur