Hoeve 't Schotsgoed

Beschrijving

Gevaartsestraat nr. 130. Fraaie 18de-eeuwse hoeve "'t Schotsgoed" of "Schoutsgoed Hofstede" met deels bewaarde omwalling. Gelegen tegen het gehucht de Gevaerts, ten westen van het Geuzegatdreveken die eertijds de hoeve verbindt met het kanaal Gent-Brugge. De hoeve is gelegen in de ankerplaats "Leiemeersen - Kanaal Brugge-Gent", cf. landschapsatlas. Een lan

Hoeve 't Schotsgoed

Gevaartsestraat 130 (Oostkamp)
18de-eeuwse hoeve met deels bewaarde omwalling. Hoeve met losse bestanddelen rondom een onverhard erf. Vrij monumentale toegangspoort bestaande uit een grote korfboogvormige doorrit met aan weerszijden een kleinere poort; bruine baksteenbouw gecombineerd met oranje baksteen voor de strekken en een cordonlijst. Elk niveau afgedekt met een zadeldakje met Vlaamse pannen.