Villa Georgette

Beschrijving

* Prinsenlaan nr. 7. Burgerhuis in art-decostijl z.g. "VILLA GEORGETTE" cf. typische belettering van paneel met spiraalmotieven in deurtravee.Opgetrokken volgens kadaster ca. 1929. In 1939 wordt een klein bijgebouw (garage) opgetrokken aan de kant van de Moerasstraat. Deel van interbellumensemble nrs. 2-11 en 13-45, beschermd als monument bij M.B. van 26/05/2005.Deels verhard voortuintje m

Villa Georgette

Prinsenlaan 7 (Oostende)
Burgerhuis in art-decostijl. Opgetrokken volgens kadaster circa 1929. In 1939 wordt een klein bijgebouw (garage) opgetrokken aan de kant van de Moerasstraat. Deel van interbellumensemble nummers 2-11 en 13-45. Enkelhuis met souterrain, twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder mansardedak (leien/mechanische pannen).