Hoeve De Barze

Beschrijving

Ouden Heirweg nr. 4. Historisch waardevolle hoeve z.g. "De Barze", deel uitmakend van de kasteelsite Hemsrode, volgens de eigenares daterend van ca. 1642. De benaming is afkomstig van l' Auberge, een stopplaats voor de reizigers tussen Kortrijk en Oudenaerde cf. bewaarde paardenring in voorgevel.Losstaande al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pan

Hoeve De Barze

Ouden Heirweg 4 (Anzegem)
Historisch waardevolle hoeve zogenaamd De Barze, deel uitmakend van de kasteelsite Hemsrode, volgens de eigenares daterend van circa 1642. Losstaande al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken opgesteld rond een erf. Ten oosten het woonhuis, aan beide zijden gemarkeerd door gewitte bakstenen pijler met heiligennis (pijler ten noorden) en bolornament. Ten noorden het wagenhuis en ten westen de stalvleugel met 19de-eeuwse kapconstructie, en met in 1880 gebouwde, aansluitend schuur.