Graaf de Smet de Naeyerbruggen en draaibrug over de Demeysluis

Beschrijving

Graaf de Smet de Naeyerbruggen met inbegrip van de draaibrug over de Demeysluis. Verbindingsbruggen tussen Blankenberge en Oostende, in het verlengde van de Graaf de Smet de Naeyerlaan, ca. 1900 aangelegd als onderdeel van de Koninklijke Baan.

Graaf de Smet de Naeyerlaan (Oostende)
Verbindingsbruggen circa 1900 aangelegd als onderdeel van de Koninklijke Baan, de ontsluitingsweg van de volledige kust uitgebouwd op initiatief van koning Leopold II. Opeenvolging van drie bruggen: een kleine brug op I-profielen over de Slachthuiskaai, een vaste brug over een inmiddels verdwenen afvoerkanaal, een vaste krukbrug over de spoorweg; de draaibrug over de Demeysluis sluit hierop aan. Draaibrug geconstrueerd in 1902-1903; andere bruggen in 1903-1905 in één fase gebouwd door de Franse architect Alban Chambon.