Landhuis

Landhuis

Oudenaardsesteenweg 486 (Avelgem)
Landhuis met ruim L-vormig volume ingeplant in grote tuin met notelaars. Ter hoogte van de Kruisstraat lange witgeschilderde tuinmuur met penanten. Aan de oostzijde is het erf toegankelijk via ijzeren hekken tussen bakstenen penanten. Ten zuiden van het erf, imposant hoofdvolume met dubbelhuisopstand van tien traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Twee koetshuizen en koetsdoorrit. Links van de deur, in de hoek met het hoofdvolume, veranda uit het einde van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw.