Beschrijving

Losse bestanddelen rond een gekasseid en gebetonneerd erf. Door het vergroten circa 1950 van het woonhuis en latere wijzigingen van de landgebouwen ontstaat een dichte aaneensluiting van de bebouwing die de indruk van een vierkantshoeve wekt.

Krinkelweg 15 (Zedelgem)
Losse bestanddelen rond een gekasseid en gebetonneerd erf. De hoeve gaat zeker terug tot voor de opmaak van het primitief kadasterplan (circa 1830). Door het vergroten circa 1950 van het woonhuis en latere wijzigingen van de landgebouwen ontstaat een dichte aaneensluiting van de bebouwing die de indruk van een vierkantshoeve wekt. Woonhuis met 19de-eeuws uitzicht en wijzigingen in de loop van de 20ste eeuw, verankerde bruine baksteenbouw onder recent vernieuwd zadeldak (Vlaamse pannen), rechts een opkamertravee. Grote landgebouwen, dwarsschuur en stallingen uit de jaren 1950.