Station Lissewege

Beschrijving

* Stationsstraat nr. 18. Beschermd als monument bij M.B. van 15/10/2002. Het eerste station "Lisseweghe statie" lag oorspronkelijk (1863) op de lijn Brugge-Blankenberge (op het grondgebied Zuienkerke) bij de gemeentegrens met Lissewege. Met de aanleg van de nieuwe spoorlijn Brugge-Zeebrugge in 1906 komt er in Lissewege een nieuwe stopplaats. Het oude station in Zuienkerke

Station Lissewege

Stationsstraat 16, 18 (Brugge)
* Stationsstraat nr. 18. Beschermd als monument bij M.B. van 15/10/2002. Het eerste station "<italic>Lisseweghe statie</italic>" lag oorspronkelijk (1863) op de lijn Brugge-Blankenberge (op het grondgebied Zuienkerke) bij de gemeentegrens met Lissewege. Met de aanleg van de nieuwe spoorlijn Brugge-Zeebrugge in 1906 komt er in Lissewege een nieuwe stopplaats. Het oude station in Zuienkerke