Twee stadswoningen

Beschrijving

Nr. 16/ Twijnstraat. Enkelhuis van drie trav. + vier trav. en twee en een halve bouwl. onder afgewolfd zadeldak (n straat, Vlaamse pannen). Gevel van 1837 ter vervanging puntgevel van diephuis cf. bewaarde achterpuntgevel met topvenster in korfboognis. Laatclassicistische scherm- en lijstgevel, bepleisterd en lichtgrijsbeschilderd boven de grijze plint. Begane grond verlevendigd met imitatieband

Samenstel van stadswoningen

Riddersstraat 16-18 (Brugge)
Dit hoekpand bij de Twijnstraat heeft een verzorgde lijstgevel van 1837, die een typisch voorbeeld is van een laatclassicistische gevel. De gevel is opgebouwd volgens de gulden snede. De begane grond wordt getypeerd door imitatievoegen uitstralend boven de rondboogvensters. De deur en de vensters zijn voorzien van origineel, zeer verzorgd en zeldzaam schrijnwerk. De constructieve elementen verwijzen naar een oude kern. Het interieur is vrij sober aangekleed in empire- en rococostijl.