Stadswoningen uit 1910

Straat Werfplein, Kardinaal Mercierstraat
Locatie Kardinaal Mercierstraat 104, Werfplein 11, Werfplein 12, Werfplein 13, Werfplein 14, Werfplein 15, Werfplein 16 (Brugge)

Werfplein 11-15, 12-16, Kardinaal Mercierstraat 104, Brugge (West-Vlaanderen)

Werfplein nrs. 11-16. Gevelrij van 1910 naar ontwerp van architect H. Hoste (Brugge), gebouwd in opdracht van de bouwmaatschappij "De Vlaamsche Heerd", samen met Kardinaal Mercierstraat nr. 104. Puntgevels (nrs. 13 en 15) met versmallende traveenis (benadrukt door pleisterwerk) in de geveltop. Elk huis heeft twee kelders, een voorkelder voor persoonlijk gebruik en een achterkelder oorspronkelijk

Typologiestadswoningen
Dateringvóór WO I