Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw onbevlekt ontvangen

Beschrijving

Stijn Streuvelsstraat nr. 43. Kapel toegewijd aan O.-L.-Vrouw onbevlekt ontvangen, opgetrokken ca. 1860 als rustplaats van de processie.Bedehuis met rechthoekige plattegrond, rode baksteen met veelvuldig gebruik van zwarte sierbaksteen. Puntgevel doorbroken door verdiepte rondbogige deuropening geflankeerd door lisenen. IJzeren hekwerk, figuratief glas-in-loodvenster in boogveld. Zijgevels

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Stijn Streuvelsstraat 43 (Zwevegem)
Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, opgetrokken circa 1860 als rustplaats van de processie. Kapel in rode baksteen met veelvuldig gebruik van zwarte sierbaksteen. IJzeren hekwerk en figuratief glas-in-loodvenster in boogveld. Interieur bepleisterd en witgeschilderde wanden met tongewelf. Bewaarde cementtegelvloer van rode en gele tegels en beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.