Hoeve Bonem

Beschrijving

Bonemstraat nr. 1. Hoeve "Bonem", gelegen in gelijknamige site waarvan de historiek teruggaat tot de 13de eeuw. Historische hoeve gelegen op terp als restant van het voormalige "Hof Bonem", een leengoed gesticht door de heren van Bonem na indijking van de polder met de aanleg van de Branddijk in het laatste kwart van de 12de eeuw. Voorheen gelegen in de "W

Hoeve Bonem

Bonemstraat 1 (Damme)
Hoeve Bonem, gelegen in gelijknamige site waarvan de historiek teruggaat tot de 13de eeuw. Historische hoeve gelegen op terp als restant van het voormalige Hof Bonem, Hoeve van het langgeveltype opklimmend tot minimum de 17de eeuw, met losstaand bijgebouw (schuur/wagenhuis) uit het eerste kwart van de 19de eeuw aan zuidoostelijke zijde. Boerenhuis met aansluitende stalvleugel; vijver.