Hoeve Hof de Klarenhoek

Beschrijving

Watervalstraat nr. 83. Historische hoeve, z.g. "Hof te Klarenhoek". Laat 18de-eeuwse hoeve aansluitend bij het langgestrekt type: woonhuis + stal. Later uitgebreid met o.m. schuur ten noorden. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldak gegroepeerd rond rechthoekig erf. Woonvleugel van zes traveeën. Gewitte erfgevel op gepikte plint. Getoogde vensters, o.m. b

Watervalstraat 83 (Kortrijk)
Watervalstraat nr. 83. Historische hoeve, z.g. "<italic>Hof te Klarenhoek</italic>". Laat 18de-eeuwse hoeve aansluitend bij het langgestrekt type: woonhuis + stal. Later uitgebreid met o.m. schuur ten noorden. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldak gegroepeerd rond rechthoekig erf. Woonvleugel van zes traveeën. Gewitte erfgevel op gepikte plint. Getoogde vensters, o.m. b