Beschrijving

Nr. 44/ Poststraat. Voormalig woonhuis uit begin XX; drie trav. + drie trav. en twee bouwl. onder leien mansardedak met twee dakkapellen per gevel. Witte sierbakstenen bekleding; boogvelden met wapenschilden en diamantkoppen van witte natuursteen. Gebruik van arduin voor waterlijsten, steunzuil en basis van hoekbalkon; l.g. was voorheen een hoektoren, verdwenen ca. W.O. II; herstelling van hoekg

Ooststraat 44 (Roeselare)
Voormalig woonhuis uit begin 20ste eeuw, gebouwd in opdracht van bouwheer Vanden Berghe-Loontjes, zie initialen "V.L." in boogveld van de tuitgevel ter hoogte van het deurrisaliet. Hoekhuis van drie traveeën + drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Lijstgevel met witte sierbakstenen bekleding, decoratief verlevendigd met arduinen en witte natuurstenen elementen.