Hoeve Klein Goed te Gavers

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gaversstraat nr. 59. Z.g. "Klein Goed te Gavers", recente naamgeving die verwijst naar de nabijheid van de Gavers. Site weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1849), met woonhuis deels omgeven door rechthoekige omwalling in het noordoosten en nutsgebouw in het westen. Volgens de kadastrale gegevens wordt de hoeve in 1901 afgebroken en heropgebouwd met L-vormige opstelling

Gaversstraat 59 (Deerlijk)
Hoeve, waarvan de recente naamgeving verwijst naar de nabijheid van de Gavers. Site weergegeven op de Atlas der Buurtwegen, maar in 1901 afgebroken en heropgebouwd met L-vormige opstelling, in opdracht van Astère Vercruysse. Het bakhuisje wordt bewaard. In 1930 wordt het woonhuis uitgebreid. Bakstenen boerenhuis aansluitend bij het langgestrekte type met geïncorporeerde stalvleugel rechts. Verankerde baksteenbouw met witgeschilderd parement op grijsgeschilderde plint.

Wordt opgevolgd door