Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Paleputstraat z.nr. (bij nr. 60). Onze-Lieve-Vrouwkapel. Volgens literatuur ca. 1940 gebouwd in een bomput in opdracht van Henri Maes-Callewaert. In de volksmond ook wel "Maensens' bosje kapel" genoemd. Gelegen in bosje, een pad leidt naar de kapel. Witgeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (zwarte mechanische pannen), rechthoekig grondplan, ijzeren kruis op nok. Trapge

Paleputstraat (Torhout)
Volgens literatuur circa 1940 gebouwd in een bomput in opdracht van Henri Maes-Callewaert. In de volksmond ook wel "Maensens' bosje kapel" genoemd. Gelegen in bosje, een pad leidt naar de kapel. Witgeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (zwarte mechanische pannen), rechthoekig grondplan, ijzeren kruis op nok. Trapgeveltje en, rondboogportaal tussen twee steunberen. Afgesloten met ijzeren hek.