Herberg In De Dry Cronen

Gemeente Sint-Truiden
Straat Clockemstraat
Locatie Clockemstraat 1 (Sint-Truiden)

Herberg In de Dry Cronen

Clockemstraat 1, Sint-Truiden (Limburg)

De gevel aan de Hoogbrugstraat is een bakstenen lijstgevel, voorzien van rechthoekige vensters met hardstenen lateien en lekdrempels. De gevel aan de Naamsestraat is voorzien van mergelstenen speklagen en een recente, arduinen plint.

Typologieherbergen
Datering16de eeuw, 17de eeuw

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de voormalige herberg In De Dry Cronen, in de kern teruggaand tot de 16de en 17de eeuw.

Waarden

Naamsestraat 1 [Clockemstraat 1] In De Dry Cronen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als laat-16de-, vroeg-17de-eeuwse woning met aanpassingen in de eerste helft van de 18de eeuw en vergroting in de eerste helft van de 19de eeuw met een vooruitgeschoven 19de-eeuwse lijstgevel.