Beschrijving

Versevaartdijk nr. 3. Hoeve met losstaande bestanddelen in L-vorm geplaatst op een onverhard erf: een witgekalkt boerenhuis met aansluitend stalgedeelte en haaks aangebouwde zomerkeuken, en ten oosten van het boerenhuis een bruine bakstenen schuur. Bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken. Woonhuis is in kern wellicht 18de-eeuws en bestaat uit hoog- en laaghuis; het verhoogde laaghuis he

Versevaartdijk 3 (Damme)
Hoeve met losstaande bestanddelen in L-vorm geplaatst op een onverhard erf: een witgekalkt boerenhuis met aansluitend stalgedeelte en haaks aangebouwde zomerkeuken, en ten oosten van het boerenhuis een bruine bakstenen schuur. Bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken. Enkelvoudige dwarsschuur met geïncorporeerd tweeledig wagenhuis.