Laatclassicistische woonhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kasteelstraat nrs. 16-18. Laatclassicistische woonhuizen, in oorsprong in 1837 gebouwd als één woonhuis voor schoenmaker Damien Bonte uit Meulebeke. Nadat de woning van 1869 tot 1898 eigendom van notaris Gustave Bossuyt is, registreert het kadaster een uitbreiding aan de oostzijde door de toenmalige eigenaar en koopman Cyriel Backaert. De woning wordt in 1963 opgesplitst en het achterligge

Laat-classicistische burgerhuizen

Kasteelstraat 16-18 (Meulebeke)
Laat-classicistische woonhuizen, in oorsprong in 1837 gebouwd als één woonhuis voor schoenmaker Damien Bonte uit Meulebeke. Nadat de woning van 1869 tot 1898 eigendom van notaris Gustave Bossuyt is, registreert het kadaster een uitbreiding aan de oostzijde door de toenmalige eigenaar en koopman Cyriel Backaert. De woning wordt in 1963 opgesplitst en het achterliggende magazijn wordt diverse malen vernieuwd.

Wordt opgevolgd door