Hoeve met losstaande hoevegebouwen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kapelleweg nr. 17. Gerenoveerde hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen. Geschiedenis van de hoeve klimt op tot de tweede helft van de 18de eeuw, op de Ferrariskaart (1770-1778) worden twee parallelle volumes afgebeeld. In het tweede kwart van de 19de eeuw wordt een oost-west georiënteerd woonhuis en een haaks schuurvolume afgebeeld, cf. primitief kadasterplan (ca. 1830). Kleinere st

Kapelleweg 17 (Tielt)
Gerenoveerde hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen. Geschiedenis van de hoeve klimt op tot de tweede helft van de 18de eeuw, op de Ferrariskaart (1770-1778) worden twee parallelle volumes afgebeeld. Verankerde bakstenen hoevegebouwen rondom een erf met weide en boomgaard. Boerenhuis van zes traveeën met twee nieuwe poorttraveeën aan de westzijde, onder zadeldak.

Wordt opgevolgd door