Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Berendonkstraat 15 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Reeds weergegeven op de kaart van Ferraris van 1770-1778 als site met drie vrijstaande gebouwen in een losse opstelling en achterliggende tuin. Het huidige uitzicht is het resultaat van een verbouwing uit de jaren 1970. Behouden volume met nieuwe invulling en aanpassing van de muuropeningen en gedeeltelijk vernieuwd gevelparement. Schuur, verankerde rode baksteenbouw onder pannen zadeldak gevat tussen tussen bakstenen puntgevels met centrale dwarsdoorrit.

Wordt opgevolgd door