Veldkapel

Beschrijving

Kluizebosstraat z.nr. Veldkapel, z.g. O.-L.-Vrouwkapel, in de volksmond Weverskapel genoemd naar de huidige eigenaar, zou dateren van vóór 1882. Op de Atlas der Buurtwegen (1846) of de Vandemaelenkaart (ca. 1850) staat geen aanduiding van een kapel, wel op de Militaire stafkaart van 1862, herzien in 1884 en 1910. Gelegen links van het huis nr. 6 en palend

Onze-Lieve-Vrouwkapel met knotlindes

Kluizebosstraat (Dentergem)
Veldkapel, Onze-Lieve-Vrouwkapel, in de volksmond Weverskapel genoemd naar de huidige eigenaar, zou dateren van vóór 1882. Op de Atlas der Buurtwegen (1846) of de Vandermaelenkaart (circa 1850) staat geen aanduiding van een kapel, wel op de Militaire stafkaart van 1862, herzien in 1884 en 1910. Gelegen links van het huis nummer 6 en palend aan een weiland, voor de kapel staan twee linden. Kapel is opgetrokken in rode baksteen, rechthoekige plattegrond met driezijdige apsis en onder zadeldak (roofing), gecementeerde plint.