Beeld De Vlasser

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Markt z.nr. Beeld "De Vlasser", geplaatst aan de westzijde van de kerk, n.o.v. Roland Debucquoy en ingehuldigd op 23 april 1988. Kunststof beeld dat een vlasboer uitbeeldt die een vlaskapel opstelt om te drogen. Geplaatst op bakstenen sokkel met natuurstenen dekplaat. Natuurstenen gedenkplaat met opschrift: "AANDENKEN AAN / DE VLASSER / DIE TUSSEN 1860 EN 1960 / DOOR MATEL

Beeld De Vlasser

Markt (Wielsbeke)
Beeld "De Vlasser", geplaatst aan de westzijde van de kerk, naar ontwerp van Roland Debucquoy en ingehuldigd op 23 april 1988. Kunststof beeld dat een vlasboer uitbeeldt die een vlaskapel opstelt om te drogen. Geplaatst op bakstenen sokkel met natuurstenen dekplaat.

Wordt opgevolgd door

Beeld De Vlasser