Gemeentelijke begraafplaats

Beschrijving

Keizerstraat z.nr. Gemeentelijke begraafplaats, gelegen ten noorden van de pastorie. Aangelegd ca. 1953 op grond van de voormalige pastorietuin, ter vervanging van het oude kerkhof dat rondom de kerk gelegen was (cf. Kanegem-Dorp). Pas ca. 1980 wordt de de oude wal gelegen aan noordoostzijde van het kerkhof, waarin priester De Maître in 1911 verdronk, gedempt. De pastoriet

Keizerstraat (Tielt)
Gemeentelijke begraafplaats, gelegen ten noorden van de pastorie. Aangelegd circa 1953 op grond van de voormalige pastorietuin, ter vervanging van het oude kerkhof dat rondom de kerk gelegen was. Een rechte padenstructuur in grind verdeelt de begraafplaats in twee velden, afgelijnd met haagjes. Enkele oudere graftekens zijn van op het oude kerkhof overgebracht en gegroepeerd aan zuidoostzijde. Verder voornamelijk 20ste-eeuwse graven met gebruik van hardsteen- en marmersoorten. Verder een strooiweide met columbarium, kinderbegraafplaats, calvarie en drie oorlogsgedenktekens gelegen in grasperkje onder esdoorn. Centraal een gedenksteen met kruis voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.