Laatclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Vijverstraat nr. 1/ Rameplein. Laatclassicistisch herenhuis gebouwd volgens kadaster in 1849 met haakse achterbouw op de plaats van een bestaand pand dat afgebroken wordt. Bouwheer is de Tieltse deurwaarder Joannes Verhulst. In 1864 registreert het kadaster de uitbreiding met de thans nog bestaande achtervleugel aan de oostzijde, evenwel reeds meer dan drie jaar ervoor uitgevoerd. De weste

Vijverstraat 1 (Tielt)
Laatclassicistisch herenhuis gebouwd volgens kadaster in 1849 met haakse achterbouw op de plaats van een bestaand pand dat afgebroken wordt. Bouwheer is de Tieltse deurwaarder Joannes Verhulst. In 1864 registreert het kadaster de uitbreiding met de heden nog bestaande achtervleugel aan de oostzijde, evenwel reeds meer dan drie jaar ervoor uitgevoerd. De westelijke achterbouw is heden verdwenen. Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevel met vermoedelijk vernieuwd parement van baksteen met verwerking van witsteen. Hardstenen plint, onderdorpels en schamppaaltjes aan poort.