Beschrijving

Nr. 22. Hoeve in de wederopbouwtrant van de eigendommen Iweins cf. o.m. typerende bedaking. Ten O. ervan, depressie in het weiland naar verluidt wijzend op een vroegere veldsteenbakkerij werkend tot kort na W.O. I. Teruggaand op de regionale hoevebouw cf., opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf met toegangshek r. van het boerenhuis (n // straat) ten N.W.;

Berten Pilstraat 22 (Zonnebeke)
Hoeve in de wederopbouwtrant van de eigendommen Iweins, zie onder meer typerende bedaking. Teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf met toegangshek rechts van het boerenhuis ten noordwesten; stal en dwarsschuur respectievelijk ten noordoosten en zuidwesten.