Hoeve Schaliënhof

Beschrijving

Deerlijkstraat nr. 21. Historisch waardevolle hoeve z.g. "Schaliënhof", gelegen op 700 meter ten noordwesten van de oude kerk.In het begin van de 17de eeuw wordt er reeds een hoeve op deze plaats vermeld, het was een eerder bescheiden hoeve van een cijnsboer gelegen op rentegronden van de heerlijkheid van Vichte. Ze wordt vermeld in het renteboek (1605) als een "be

Hoeve Schaliënhof

Deerlijkstraat 21 (Anzegem)
Historisch waardevolle hoeve. Heden deels omwalde 17de-eeuwse hoeve met semigesloten opstelling bestaande uit gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Oostelijke erftoegang via bakstenen brugje en poortgebouw. Ten noorden, het woonhuis, ten westen de schuur, stalvleugel ten zuiden en later opgetrokken (begin 19de eeuw) nutsgebouw ten oosten. Woonhuis. Gewitte verankerde baksteenbouw, zes traveeën onder leien schilddak doorbroken door drie dakkapellen.