Goed te Boenaarde

Beschrijving

Rekkemstraat nr. 89. Historische hoeve z.g. "GOED TE BOENAERDE". Eeuwenoude hoeve, voor het eerst vermeld in 1502, op 16 november verhief Denijs de Vriendt het leen "theerschip ten bonaerde ligghende streckende in de prochie van Lauwe" bestaande uit "neghen buendere onder lant, haghe, grachten, water ende bosch". Het goed wordt gepacht van het leenhof van Menen. In 1572 bestaat de hoeve ui

Goed te Boenaarde

Rekkemstraat 89 (Menen)
Tweeledige nog deels omwalde hoeve bestaande uit een mote met woonhuis en een neerhof waarin de gebouwen U-vormig opgesteld staan. Hoeve, bestaande uit al dan niet geschilderde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken en opgesteld rond een deels gekasseid, deels onverhard erf. Oostelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers met muurkapel. Onderkelderd, vermoedelijk 17de-eeuws boerenhuis. Zeven traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak doorbroken door laadluik. Dubbele dwarsschuur. Vermoedelijk 17de-eeuws, met verankerde bakstenen lijstgevel.