Burgerhuis Onse Vrauwe van Montserrat

Beschrijving

Nrs. 9, 11, 13, 15. Sinds 1550 één pand, z.g. "Onse Vrauwe van Montserrat", van twaalf trav. en twee bouwl. onder zadeldak cf. kaart van Marcus Gerards (1562): sobere lijstgevel met typerende renaissancepoort in eerste trav. 1840: opgetrokken tot twee en een halve bouwl. onder één schilddak. 1870: gesplitst in vier panden, waarbij poort in 1874-1876 wordt overgebracht naar het voormalige jezuïet

Mallebergplaats 9-15 (Brugge)
Sinds 1550 één pand, zogenaamd "Onse Vrauwe van Montserrat", van twaalf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak

Is de omvattende vaststelling van

Muziekwinkel Rombaux

Mallebergplaats 13 (Brugge)
Muziekwinkel Rombaux is ondergebracht in een statig pand, dat deel uitmaakt van het middeleeuwse complex Onze Lieve Vrouw van Montserrat en een rijke interieuraankleding bewaart. Het hoofdvolume is een breedhuis van drie traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een zadeldak bedekt met Vlaamse pannen. In 1924 werd de bestaande eenvoudige lijstgevel verfraaid met neoclassicistische elementen. In 1926 werd het pand verbouwd om er een nieuwe winkelfunctie in onder te brengen, met een gevelbrede winkelpui. De winkelruimte bewaart nog zijn oorspronkelijke aankleding.