Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Vierkeerstraat nr. 66. Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Geheel bestaande uit bakstenen bestanddelen (gewitte erfgevels) onder pannen zadeldaken; gesloten opstelling rond een deels gekasseid - deels gebetonneerd erf. Herkenbare configuratie op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Tevens enkele nutsgebouwen buiten het erf gelegen, deze staan niet weergegeven op de kaart.We

Vierkeerstraat 66 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken; gesloten opstelling rond een deels gekasseid - deels gebetonneerd erf. Al opgetekend circa 1846. Erftoegang via poortgebouw, straatgevel met muurkapel opgetrokken na de Eerste Wereldoorlog met beeld van Christus aan het kruis. Woonhuis met bewaarde bakstenen stoep met visgraatmotief. Schuur, stalvleugel met behouden aalpomp en slieten en buiten het erf, nutsgebouw.

Wordt opgevolgd door