Gemeenteschool

Beschrijving

* Vissersstraat nr. 2. Voormalige, gerenoveerde gemeenteschool, gelegen binnen het beschermd landschap van de Oudlandpolders van Lampernisse (M.B. van 30.01.2002, ook te Alveringem en Veurne). De gemeenteschool werd vermoedelijk in de tweede helft van de 19de eeuw opgericht. De school met onderwijzerswoning werd in 1898 door twee zusters annunciaten uit Ve

Gemeenteschool

Visserstraat 2 (Diksmuide)
* Vissersstraat nr. 2. Voormalige, gerenoveerde <italic>gemeenteschool</italic>, gelegen binnen het beschermd landschap van de <italic>Oudlandpolders van Lampernisse</italic> (M.B. van 30.01.2002, ook te Alveringem en Veurne). De gemeenteschool werd vermoedelijk in de tweede helft van de 19de eeuw opgericht. De school met onderwijzerswoning werd in 1898 door twee zusters annunciaten uit Ve