Classicistisch herenhuis

Gemeente Sint-Truiden
Straat Ridderstraat
Locatie Ridderstraat 34, Ridderstraat 36, Ridderstraat 40 (Sint-Truiden)

Herenhuis

Ridderstraat 34-36, 40, Sint-Truiden (Limburg)

Imposant huis, oorspronkelijk een geheel, gelegen op de hoek van de Schepen Dejongstraat. Elf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met schild aan de rechterzijde.

Beschrijving

De bescherming als monument betreft het classicistisch herenhuis uit het eind van de 18de eeuw dat als geheel oorspronkelijk elf traveeën telde.

Waarden

Ridderstraat 34, 36, 38, 40 zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als breedhuis dat oorspronkelijk één geheel vormde met classicistische gevelordonnantie uit het einde van de 18de eeuw met aanpassingen uit de tweede helft van de 19de eeuw.