Hoeve van het langgeveltype

Beschrijving

Hertsbergsestraat nr. 63. Mooi bewaarde hoeve van het langgeveltype, thans gelegen achter een recent woonhuis aan de straatkant. Vermoedelijk gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw cf. niet aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Verankerd, wit beschilderd volume op een zwart gepekte plint onder een typisch zadeldak met Vlaamse pannen. Hoeve bestaande uit een (paarden)stal

Langgestrekte hoeve

Hertsbergsestraat 63 (Oostkamp)
Langgestrekte hoeve, vermoedelijk gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerd, witgeschilderd volume op een zwart gepekte plint onder een typisch zadeldak met Vlaamse pannen. Hoeve bestaande uit een paardenstal, een woondeel van twee traveeën, een stal van drie traveeën en een schuur. Rechts van het woongedeelte is nog een pomp bewaard.