Conservatorium

Beschrijving

Begijnhofstraat nr. 7. Voormalig "Conservatorium". Tot 1834-1835 pastorie van de noord-portie van Sint-Maarten. Daarna wordt het 17de-eeuwse gebouw verbouwd en aangepast om dienst te doen als handelsrechtbank (tot 1875) en museum voor schone kunsten (tot 1930). Van 1877 tot 1978 herbergt het gebouw ook het conservatorium. In 1996 wordt het gebouw afgebroken en heropgebouwd naar oude toes

Conservatorium

Begijnhofstraat 7 (Kortrijk)
Tot 1834-1835 pastorie van de noord-portie van Sint-Maarten. Daarna wordt het 17de-eeuwse gebouw verbouwd en aangepast om dienst te doen als handelsrechtbank (tot 1875) en museum voor schone kunsten (tot 1930). Van 1877 tot 1978 herbergt het gebouw ook het conservatorium. In 1996 wordt het gebouw afgebroken en heropgebouwd naar oude toestand, doch met wijzigingen, zie bovenverdieping, met fries met blind oculi op console en de nieuwe gebogen dakconstructie en betonnen vensteromlijstingen.