Veldkapelletje

Beschrijving

Bilkbosstraat z.nr./ Poelvoordestraat. "Veldkapelletje" of "Kapelletje van de Boerinnenbond", toegewijd aan O.-L.-Vrouw, gelegen in een plantsoen met kasseien voetpad, ommuurd met een laag bakstenen muurtje met pijlers. Opgetrokken in 1939 als herdenking van 25 jaar Boerinnenbond in Schuiferskapelle. Driehoekige veldkapel, opgebouwd uit gepleisterde baks

Veldkapelletje

Bilkbosstraat (Tielt)
Veldkapelletje of Kapelletje van de Boerinnenbond, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, gelegen in een plantsoen met kasseien voetpad, ommuurd met een laag bakstenen muurtje met pijlers. Opgetrokken in 1939 als herdenking van 25 jaar Boerinnenbond in Schuiferskapelle. Driehoekige veldkapel, opgebouwd uit gepleisterde baksteen, witgeschilderd met grijsgeschilderde accenten.