Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen

Beschrijving

Beernegemstraat nrs. 65-71. Restant van eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen in spiegelbeeldschema, gebouwd in 1938 in opdracht van de Tieltse handelaar Remigius of Remi Dobbels, die in de straat een steenbakkerij opricht; vandaar ook gekend als "Dobbels huizen". De mutatieschets in het kadaster geeft weer dat kort ervoor ten noorden ervan ook al een soortgelijk ensembl

Beernegemstraat 65-71 (Tielt)
Restant van eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen in spiegelbeeldschema, gebouwd in 1938 in opdracht van de Tieltse handelaar Remigius of Remi Dobbels, die in de straat een steenbakkerij opricht. Enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, schuin ingeplant ten opzichte van de rooilijn met ondiepe voortuintjes.