Beschrijving

Nr. 15. Aan de kruising van de Zwane- en Hoekjestraat, in de wijk Oostmolenhoek, gelegen hoeve met losse, nagenoeg U-vormige opstelling van de gebouwen rondom een deels begraasd, deels begrint erf; oprit gemarkeerd door hekpijlers en linde. Ten N., boerenhuis van twee trav. l.opkamer + vijf trav. (dubbelhuisopstand) en één bouwl. onder een gebogen zadeldak (n straat, mechanische pannen) met kort

Hoekjestraat 15 (Alveringem)
Aan de kruising van de Zwane- en Hoekjestraat, in de wijk Oostmolenhoek, gelegen hoeve met losse, nagenoeg U-vormige opstelling van de gebouwen rondom een deels begraasd, deels begrint erf; oprit gemarkeerd door hekpijlers en linde. Ten noorden, boerenhuis van twee traveeën links opkamer + vijf traveeën (dubbelhuisopstand) en één bouwlaag onder een gebogen zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met kort overstekende rand (hanggoot), uit de 18de eeuw. Ten zuiden, versteende dwarsschuur.