Beschrijving

* Sint-Franciscusstraat nr. 25. Eclectisch burgerhuis met art-nouveau-inslag, opgetrokken in 1905 cf. datering in cartouche van tegeltableau, in plint gesigneerd door architect C. Pil (Oostende). Het pand wordt volgens kadaster op de plaats van een 19de-eeuws pand opgetrokken in opdracht van Eduard Pieters, herbergier te Oostende. In 1907 wordt het perceel vergroot en wordt een groot bij

Burgerhuis ontworpen door Charles Pil

Sint-Franciscusstraat 25 (Oostende)
Eclectisch burgerhuis met art-nouveau-inslag, opgetrokken in 1905, zie datering in cartouche van tegeltableau, in plint gesigneerd door architect C. Pil (Oostende). Het pand wordt volgens kadaster op de plaats van een 19de-eeuws pand opgetrokken in opdracht van Eduard Pieters, herbergier te Oostende. In 1907 wordt het perceel vergroot en wordt een groot bijgebouw achter het woonhuis opgetrokken. In 1960 is er een grenswijziging met het naastliggend perceel.