Eenlaagsbebouwing

Beschrijving

Deinsesteenweg nrs. 117-119/ Karmstraat. Rij eind-18de- of vroeg-19de-eeuwse eenlaagsbebouwing, nog niet voorkomend op de Ferrariskaart (1770-1778). Vermoedelijk gebouwd kort na aanleg van de steenweg. In 1835 waren de drie huisjes in bezit van dezelfde eigenaar, wever Pieter Duyvetter uit Aarsele. Het meest westelijke huis bevatte vermoedelijk al een smidse, cf. opsplitsing binnen hetzelf

Dorpswoningen

Deinsesteenweg 117-119 (Tielt)
Eénlagige kleine woningen gebouwd langsheen de steenweg in het einde van de 18de- of begin van de 19de eeuw. Nog niet voorkomend op de Ferrariskaart (1770-1778). Vermoedelijk gebouwd kort na aanleg van de steenweg. Nummer 119 bestaande uit twee eengemaakte huisjes van twee en drie traveeën onder vernieuwd zadeldak. Nummer 117 met smidsegedeelte van vier traveeën en garagepoort.