Station Meulebeke

Beschrijving

Achtste Linielaan nr. +13. Voormalig stationsgebouw gebouwd in 1854. Historiek. Reeds in 1845 dringt de gemeente Meulebeke er bij de "S.A. des Chemins de Fer de la Flandre Occidentale" op aan om de spoorlijn Brugge - Torhout - Tielt van een aftakking te voorzien. Op 2 december 1854 wordt de spoorlijn Tielt - Ingelmunster in gebruik genomen, waarbij de halte

Station Meulebeke

Achtste Linielaan (Meulebeke)
Voormalig stationsgebouw gebouwd in 1854. Eenvoudig stationsgebouw in neoclassicistische stijl van een bouwlaag en aanvankelijk vijf, thans resterende vier traveeën onder schilddak (mechanische pannen). Overkragende en omlopende geprofileerde houten kroonlijst. Witgepleisterde baksteenbouw met zwartgeschilderde plint voorzien van geblokte horizontale lagen, strekgewijs boven de muuropeningen.