Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Achterdriesstraat nr. 60. Aan de straat gelegen hoeve, bestaande uit losstaande bestanddelen, gegroepeerd rond een deels verhard erf. Schuur en woonhuis reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), en op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Thans hoeve met 19de-eeuws uitzicht.Ten noordwesten het boerenhuis, schuren ten noordoosten en zuidwesten en wagenhuis ten zuidoosten. Woonhuis van

Achterdriesstraat 60 (Avelgem)
Aan de straat gelegen hoeve, bestaande uit losse bestanddelen, gegroepeerd rond een deels verhard erf. Schuur en woonhuis reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Thans hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Ten noordwesten het boerenhuis, schuren ten noordoosten en zuidwesten en wagenhuis ten zuidoosten. Woonhuis van rode baksteen verfraaid door fries. Bewaarde handpomp voor het woonhuis.